Ovo je jedan od recepata sa starog bloga koje sam odlucila da prenesem ovamo... dizano testo punjeno jabukama a potom i, uz sasvim malo truda, oblikovano u jabuku.
Jabuke pecivo
1/3 kasicice soli
20 gr maslaca
130 ml mleka
Fil:
1/2 jabuke
secer po ukusu
2/3 kasike limunovog soka
cimet po ukusu
i jos:
mleko
nekoliko slanih stapica
10 -20 komada pecenih semenki bundeve
Sastojci za 10 komada:
200 gr brasna
2 gr (1/3 kasicice) suvog kvasca1/3 kasicice soli
20 gr maslaca
130 ml mleka
Fil:
1/2 jabuke
secer po ukusu
2/3 kasike limunovog soka
cimet po ukusu
i jos:
mleko
nekoliko slanih stapica
10 -20 komada pecenih semenki bundeve
Priprema:
Oprati jabuku sa korom, preseci, ocistiti od semenki i polovinu iseci na tanke kriske. Staviti kriske jabuke u manju posudu, prekriti posudu plasticnom folijom, izbusiti rupicu na foliji a zatim staviti u mikrotalasnu na 2 minuta. Izvaditi, dodati secer po ukusu i limunov sok, vratiti foliju preko i grejati u mikrotalasnoj jos 30 sekundi. Izvaditi, ostaviti da se prohlade 5 minuta pa umesati cimet po ukusu.
* Jabuke mozete izdinstati i na ringli da omeksaju.
Za testo izmesati brasno i so. Dodati suvi kvasac, iseckan maslac i na kraju toplo mleko. Umesiti mekano testo te ga prebaciti na radnu povrsinu posutu brasnom i oblikovati glatku kuglu. Staviti testo u ciniju podmazanu uljem, prekriti cistom kuhinjskom krpom i ostaviti na toplom mestu da se udvostruci.
Ukljuciti rernu da se zagreje na 200 stepeni. Pripremiti 10 kalupica za kosarice, podmazati ih uljem ili maslacem i poredjati u pleh.
Prebaciti nadoslo testo na radnu povrsinu, premesiti i podeliti na 10 jednakih delova.
Istanjiti rukom svaki deo testa u krug, staviti po malo fila od jabuke u sredinu i skupiti krajeve oko fila te ih pricvrstiti tako da dobijete oblik loptice. Poredjati loptice u pripremljene kalupice spojenim delom prema dnu. Ostaviti ih da se "odmore" 30 minuta.
Premazati nadoslo testo mlekom, u sredinu svake loptice zabosti komadic slanog stapica a oko stapica zalepiti 1-2 semenke.
Peci, u zagrejanoj rerni, 10-15 minuta ili dok lepo ne porumene.
* Ovo je samo jos jedna ideja za oblikovanje dizanog testa, recept za
testo i predlog za punjenje mozete prilagodjavati svom ukusu.
Po originalnom receptu jabuke se premazuju mlekom, tako su radjene ove na slici, ako zelite da jace porumene premazite ih zumancetom izmesanim sa malo mleka.
super ideja sa jabukama..lp
ReplyDeleteVidela sam varijantu bez jabuka, ali ovako sa filom su sigurno još bolje. Jako mi se svidja kako si ih napravila, prelepe su!
ReplyDeleteRewelacja :)
ReplyDeleteVolim taj tvoj receptic, ne samo sto je pecivo preukusno, nego je i vrlo dekorativno, drago mi je da si ga postavila i ovde.:))
ReplyDeleteOvo mi odlično izgleda :)
ReplyDeleteSuper izgleda, jako je dekorativno
ReplyDeleteNagyon tetszik!
ReplyDeleteAgen Sabung ayam Akan Ada Live Di Filipina
ReplyDeleteIt is really a great and helpful piece of information. 슬롯머신
ReplyDeleteصيانة افران
ReplyDeleteشركة صيانة افران
betmatik
ReplyDeletekralbet
betpark
tipobet
slot siteleri
kibris bahis siteleri
poker siteleri
bonus veren siteler
mobil ödeme bahis
J5İT
Thank you, to come here and visit more often.
ReplyDeleteWell I truly enjoyed reading it. Thank you
ReplyDeleteThis blog is what im exactly looking for. Great! and Thanks to you.
ReplyDeleteAppreciating the commitment you put into your site and in depth information you offer
ReplyDeleteGreat Post for Beginner to understand.
ReplyDeleteI like learning new stuff. So, thankyou for this information of yours.
ReplyDeleteThanks for writing this article. I enjoy the topic too.
ReplyDeleteSome really excellent info, I look forward to the continuation.
ReplyDeleteThere is no doubt that your post was a big help to me. I really enjoyed reading it.
ReplyDeleteThank you for providing me with these article examples.
ReplyDeleteYou’ve been really helpful to me. Thank you!
ReplyDeleteThank you for being of assistance to me. I really loved this article.
ReplyDeleteThe articles you write help me a lot and I like the topic
ReplyDeleteYou should write more articles like this, you really helped me and I love the subject.
ReplyDeleteGreat post Thank you. I look forward to the continuation.
ReplyDelete