Ako ste vec polako poceli da ukljucujete rerne evo jednog predloga, mekani biskvit sa prelivom od kisele pavlake i Nesquika... po strininom receptu :)
Sastojci za biskvit:
6 jaja
100 g secera
1 dl ulja
150 g brasna
100 g Nesquik-a
1 prasak za pecivo
Sastojci za fil:
900 g kisele pavlake
200 g secera u prahu
4 vanili secera
150 g Nesquik-a
Priprema:
Ukljuciti rernu na 180 stepeni. Pripremiti pleh velicine oko 35x25 cm - obloziti ga papirom za pecenje ili podmazati maslacem i posuti brasnom.
Umutiti penasto jaja sa secerom, dodati ulje a zatim i ostale sastojke za biskvit pa najmanjom brzinom miksera mutiti da se sastojci sjedine. Sipati smesu u pripremljen pleh i peci u zagrejanoj rerni oko 15-20 minuta ili dok cackalica zabodena u sredinu ne izlazi suva. Ostaviti da se ohladi.
Za fil, podeliti pavlaku na dva jednaka dela. U svaku posudu sa pavlakom dodati po 100 g secera u prahu i po 2 vanili secera, a zatim u jednu ciniju dodati i Nesquik. Izmesati varjacom prvo jedan deo a potom i drugi deo fila.
Hladan biskvit razrezati kroz sredinu, jedan deo staviti u pleh u kome se pekao pa preliti belim filom. Poklopiti drugim delom biskvita, preliti tamnim filom, izravnati povrsinu i ostaviti kolac nekoliko sati u frizideru da se stegne, najbolje da prenoci na hladnom.
Verzija za stampu
Verzija za stampu
* U originalnom receptu u fil se stavlja 1 kg kisele pavlake, ja sam smanjila na 900 g jer su ovde pakovanja po 300 g pa ne moram da merim vec jednu pavlaku kasikom podelim na jednake delove i u svaku pripremljenu ciniju dodam po jednu celu :)
* Tokom mesanja fila pavlaka se malo razredi ali stajanjem biskvit upije tecnost i kolac se sasvim lepo sece.
Ovo moram isprobati...
ReplyDeleteJako lepo.svidja mi se jesen na prvoj fotografiji,pozdrav:-)
ReplyDeleteJednostavno, a tako dobro! Mi obožavamo Nesquick :) Prekrasne fotke :)
ReplyDeleteNesqeick moja ljubav pa i ove kocke;.)
ReplyDeleteJednostavno i rekla bih veoma socno. Odlicno izgledaju:)
ReplyDeleteDelicious dessert! Thanks for the recipe.
ReplyDeleteBaš super, ja zbilja jako volim nesquick, ko malo dijete :D
ReplyDeletekrasan kolač!
ReplyDeleteJako fini kolačić, vjerujem da ga djeca posebno vole !
ReplyDeleteobožavam nesquik, vrijedi isprobati u ovoj varijanti
ReplyDeletekrasno izgleda! nisam još probala takav recept
ReplyDeleteHvala devojke! Nadam se povratnim informacijama ako probate ;)
ReplyDeleteNapravljeno juce, svi odusevljeni, kako gosti, tako i domaci!!! Biskvit je bas socan, a fil osvezavajuci.Pozdrav, Sanja
ReplyDeleteBas ste me obradovali :) Nista lepse nego cuti da su svi bili zadovoljni :)
ReplyDeletePozdrav!
Vec sam pravila rupicasti kolac sa jagodama, koji je isto odlican (mislim da ga tada nisam komentarisala), a vidim da nam se narednih dana "smese" i ovi slatki sampinjoni! Tako dobro izgledaju da moram pokusati i (nadam se!) postici bar nesto slicno!!!
DeleteS.