Monday, March 10, 2014

Krmenadle sa jajima i krastavcicima

Nakon svih ovih slatkisa evo predloga za neki naredni rucak... i opet, po snajkinom receptu :)

Krmenadle sa jajima i krastavcicima

Sastojci:
8 svinjskih krmenadli
5 tvrdo kuvanih jaja
8 kiselih krastavcica
1 kasicica aleve paprike
ulje
so, vegeta


Priprema:
Krmenadle odvojiti od kostiju, istanjiti tuckom za meso, zaciniti solju i vegetom a zatim ispeci na ulju da porumeni sa obe strane. Pecene krmenadle izvaditi iz tiganja i ostaviti sa strane.
U ulje, u kome se przilo meso, dodati kasicicu aleve paprike, promesati  i sipati malo vode. Vratiti krmenadle u tiganj i dodati toliko vode da meso bude u potpunosti prekriveno tecnoscu. Lagano kuvati dok meso ne omeksa, po potrebi dodati jos malo vode.

U medjuvremenu krastavcice iseckati na kockice, a jaja na kolutove. Omeksalom mesu dodati jaja i krastavce, pustiti da jelo krcka jos par minuta a zatim servirati.

Verzija za stampu


* Recept se nalazi i u online casopisu Mezze

* Ovo je jedno od onih jela gde ne morate striktno da se drzite recepta, stavite svega po malo (u zavisnosti od stanja u frizideru) i nema sanse da omasite :)


6 comments:

  1. Mmm, davno bese pravljeni i secam se da je bilo finooo : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. Toliko je novih recepata svakodnevno da se neke stvari zaborave... meni je ovo odlican nacin za pripremu krmenadli koje mi bas i nisu medju omiljenim komadima mesa. Videla sam na TV-u da na isti nacin pripremaju i piletinu, mozda i to dodje na red :)

      Delete
  2. Zaboravi POZDRAV

    ReplyDelete
    Replies
    1. Izgleda da nisam pogodila vas ukus, mozda neki sledeci put :)

      Delete
  3. Rucak za cistu peticu 5+ i vrlo primamljive fotkice.:)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala Lana, malo sam omasila boje ali sta da se radi ;) Pozdrav!

      Delete