Monday, October 7, 2013

Oranzada

... a moze i limunada...

Ovaj recept stize u skroz pogresno vreme, bar za nas koji zivimo na Balkanu, ali toliko je fin i jednostavan, a  uz to vec vise od godinu dana cuci u arhivi, da mu je doslo vreme da ugleda svetlost dana bez obzira na godisnje doba.
S druge strane, sigurno ima i citaoca koji na drugoj strani sveta jos uvek uzivaju u toplim letnjim danima pa ce im mozda osvezavajuci napitak i te kako dobro doci.

Uglavnom, za dva litra ovog soka potrebna vam je samo jedna smrznuta pomorandza (limun), malo secera, limunske kiseline i vode. Zato, uz kockice leda, gurnite u zamrzivac i poneki citrus te za par minuta pripremite oranzadu/limunadu kad god pozelite.

Oranzada

Sastojci:
1 pomorandza
250 g secera
2 kasicice limunske kiseline
2 l vode


Priprema:
Pomorandzu oprati i staviti u zamrzivac da se u potpunosti zamrzne.


Zamrznutu vocku narendati na najsitnije rende, dodati secer, limunsku kiselinu i naliti hladnu vodu.
Izmesati da se secer otopi, procediti i posluziti.


*
-        * Na isti nacin mozete pripemiti limunadu od smrznutog limuna.

* Ovaj napitak pripremljen je za proslogodisnje junsko izdanje online casopisa "Mezze".


3 comments:

  1. Prekrasna boja i sigurno bi mi se svidio napitak. Barem bi me podsjetio na ljeto :))))

    ReplyDelete
  2. Ja i usred zime pijem hladne sokove...takva je navika.Ova tvoja limunada ili oranžada mi se jako sviđa.

    ReplyDelete
  3. Divna boja a agruma ima pa zašto ne , možda se još vrati bablje ljeto.

    ReplyDelete