Wednesday, October 9, 2013

Domaci Baci Perugina

Ako vam se svideo domaci Ferrero Rocher verovatno ce i ove cokoladne kuglice. 

E sad, da li su i koliko verne cuvenim italijanskim cokoladicama ne mogu vam reci jer nisam bila u prilici da probam original ali sigurna sam da necete pozaliti ako se za neko naredno druzenje opredelite bas za ove kolacice.

Domaci Baci Perugina

Sastojci za 20-25 komada:
100 ml slatke pavlake
100 g cokolade za kuvanje
100 g Nutelle
50 g mlevenih lesnika
50 g seckanih lesnika

Glazura:
100 g cokolade za kuvanje
3 kasike ulja

i jos:
20-25 komada celih lesnika


Priprema:
Lesnik rasporediti u pleh i staviti u rernu zagrejanu na 180 minuta. Peci 10-ak minuta, izvaditi iz rerne a zatim prebaciti u cistu kuhinjsku krpu i trljati dok se opna ne odvoji. 
Izdvojiti 20-25 komada lepo ociscenog lesnika, 50 g samleti a 50 g sitno iseckati.

U manjoj serpici izmesati izlomljenu cokoladu, slatku pavlaku i Nutellu, staviti na laganu vatru i mesajuci kuvati dok se svi sastojci ne istope. Skinuti sa vatre, umesati mleveni i seckani lesnik a zatim prebaciti u frizider da se smesa dobro ohladi. Smesa je sprema kad od malenog komadica mozete da oblikujete kuglicu.
Od rashladjene smese oblikovati 20-25 kuglica, na vrh svake utisnuti peceni lesnik a zatim ih sloziti na papir za pecenje i vratiti u frizider da se hlade najmanje dva sata, mogu se hladiti i preko noci a sutradan glazirati.

Istopiti cokoladu sa uljem na laganoj vatri, umakati rashladjene kuglice te ih ponovo slagati na papir za pecenje. Ostaviti u frizideru dok se cokolada ne stegne. 



* Recept je radjen za januarsko izdanje online casopisa "Mezze".


13 comments:

  1. predivne :) isprobati cu ih svakako :)

    ReplyDelete
  2. Sličile originalu ili ne - izgledaju prekrasno. A sastojci su odlični, tako da okus mora biti fin :)

    ReplyDelete
  3. Nije mi jasno kako ih nisam u januaru zapazila?!
    Pravuka Ferero nebrojano puta po tvom receptu. Veruj da skoro uvek iz tanjira sa desetak vrsta među prvima nestane baš on.
    Divni sastojci mora biti odlično, O tvom sacršenstvu izrade i fotkanja nema diskusije :-)

    ReplyDelete
  4. Odlicno izgledaju, dopadaju mi se sastojci:)

    ReplyDelete
  5. Divno i cokoladno, dobre stvari ne treba menjati vec ponoviti s vremena na vreme.;)))

    ReplyDelete
  6. Pravila sam ih za slavu..izuzetno su lepi. Nisanm sigurna da li je isti recept ali naši gosti su se oduševili sa njima. Tvoji baš mame da se probaju.Topli pozdrav.

    ReplyDelete
  7. Pozdrav,

    Nedavno smo lansirali stranicu Svajela.hr, što je tražilica recepata sa blogova i stranica web s receptima. Primjetili smo da imate super recepte na Vašem blogu koje bih voljeli indexirati na našoj stranici. Ako želite saznati više o nama i kako se prijavit, molimo Vas da posjetite našu stranicu ovdje: http://www.svajela.hr/ ili da nam pošaljete email na info@svajela.hr.

    S poštovanjem,
    Senka

    ReplyDelete
  8. Super izgledaju, probati ću ih sigurno

    ReplyDelete
  9. Odlično ! Ferrero me oduševio, vjerujem da bi i ova divna slastica !

    ReplyDelete
  10. prekrasni - radila sam nešto slično, samo nisam prekrivala čokoladom pa ću i ovu verziju isprobati :)

    ReplyDelete
  11. Obozavam originalni Bacci, probati cu i ovo sigurno!

    ReplyDelete
  12. Divno izgledaju- na mojoj su listi must-try sada :)

    ReplyDelete