Saturday, September 28, 2013

Topli kolacici od badema i grozdja

... sa blagim ukusom ruma, savrseni za trenutke kad vas gosti iznenade. Najlepsi su topli iako ni hladni nisu za baciti ;)


Topli kolacici od badema i grozdja
(recept odavde)

Sastojci:
2 kasike ruma
100 g badema
8 ravnih kasika secera
100 g maslaca, sobne temperature
1 kasicicu arome vanile
2 jaja
50 g brasna
prstohvat soli
saka grozdja

Priprema:
Grozdje prepoloviti, izvaditi krupnije kostice a zatim ga poprskati rumom. Ostaviti sa strane.

Sest kalupica za mini pite ili 10-ak kalupa za muffins podmazati uljem. Rernu ukljuciti da se zagreje na 180 stepeni.
Bademe staviti u blender, dodati dve kasike secera i usitniti u prah.
Izmiksati maslac sa ostatkom secera. Dodati vanilu a zatim jedno po jedno jaje i na kraju bademe, brasno i prstohvat soli. Miksati dok smesa ne postane ujednacena i glatka.  
Rasporediti smesu u pripremljene kalupice, na vrh utisnuti polutke grozdja. Staviti kolacice u zagrejanu rernu i peci 20-ak minuta ili dok ivice kolaca blago ne porumene.
Pecene kolace ostaviti da se prohlade 10-ak minuta a zatim posluziti. Po zelji posuti secerom u prahu.


* Badem mozete blansirati i oljusiti, rum zameniti alkoholnim picem po zelji ili ga u potpunosti izbaciti.

* Recept saljem Jovanki, domacici igre "Ajme, koliko nas je".


16 comments:

  1. Jupiiiiiiiiiiiiiiiii!!! Ponovo radi "bioskop". :*
    Mnogo mi je drago što si ponovo sa nama, jedva čekam sad sve ove tvoje divne poslastice. Tortice su ti baš simpatične.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jos samo da osmislim program i krenem sa redovnim emitovanjem ;)

      Hvala ti na svemu :)
      Puno te pozdravljam!

      Delete
  2. Tortice su predivne, a i recept deluje odlicno, bas je po mom ukusu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala :) Meni su se dopale vise nego sto sam ocekivala, ovo je prvi put da radim kolac sa grozdjem pa sam bila malo skepticna.

      Delete
  3. Baš sam se pitala gde si. Povratak sa ovim lepim torticama ti je pravi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vesna, mi smo bili u dugoj i napornoj selidbi... sada sam u Srbiji :)

      Pozdrav!

      Delete
  4. Skroz su simpa, drago mi je da nam ponovo kuckas lepe receptice.:)))

    ReplyDelete
  5. Drago mi je da si nam tu sa novim receptom, a kolačiće odmah bilježi, jako mi se sviđaju !

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja se radujem sto vas ponovo "vidim", nedostajale ste mi :)

      Delete