Dragi prijatelji, svima vama koji danas slavite i okupljate se za svecanim trpezama zelim sretan Bozic i ugodne trenutke u drustvu dragih ljudi!
Rolovana svinjska rebra
Priprema:
Izvaditi peceno meso iz rerne, preseci a zatim i odvojiti konac, ostaviti da se malo ohladi (ili u potpunosti) a potom seci na kolutove i servirati.
Verzija za stampu
Sastojci:
Svinjska rebra u komadu, oko 3 kg tezine
3 cena belog luka
so, biber, zacinske trave po ukusu
Priprema:
Ukljuciti rernu da se zagreje na 200 stepeni.
Odvojiti kosti od mesa ili zamoliti mesara da vam to ucini.
Kozicu zarezati na kockice, seci u razmaku od 1 cm vodoravno a zatim i
okomito dok cela povrsina ne bude u malenim kockicama.
Natrljati meso solju, biberom i protisnutim belim lukom,
posuti zacinskim travama po ukusu a zatim saviti u rolat. Uvezati rolat
kuhinjskim koncem na vise mesta.
Zicu rerne pomeriti na sredinu a ispod zice staviti dublji,
veliki pleh u koji treba sipati malo vode. Oprezno prebaciti rolat na zicu
rerne i prekriti aluminijumskom folijom (rolat ce se cediti i zato je potrebna
ona tepsija ispod zice). Peci meso 2-3 sata (zavisno od debljine rolata), na
polovini pecenja odstraniti foliju i ostaviti kozicu da se zapece.
Izvaditi peceno meso iz rerne, preseci a zatim i odvojiti konac, ostaviti da se malo ohladi (ili u potpunosti) a potom seci na kolutove i servirati.
Verzija za stampu
Uh, divno, odlična ideja za fino pečenje.
ReplyDeleteMi ovde tesko dolazimo do prasica pa nam ovo dodje kao zamena ;)
ReplyDelete