Dragi prijatelji, proslo je vise od godinu dana kako se druzimo na ovoj adresi. U to ime evo jednog slatkisa :)
Mascarpone kocke
Sastojci za biskvit:
6 jaja
6 kasika secera
6 kasika brasna
4 kasike Nesquik-a
2 kasicice praska za pecivo
Sastojci za fil:
200 ml slatke pavlake
250 g Mascarpone sira
100 g secera u prahu
1 kasicica arome vanile
Sastojci za cokoladni preliv:
100 g cokolade za kuvanje
100 ml slatke pavlake
i jos:
skuvan kapucino, okus po zelji
Mascarpone kocke
Sastojci za biskvit:
6 jaja
6 kasika secera
6 kasika brasna
4 kasike Nesquik-a
2 kasicice praska za pecivo
Sastojci za fil:
200 ml slatke pavlake
250 g Mascarpone sira
100 g secera u prahu
1 kasicica arome vanile
Sastojci za cokoladni preliv:
100 g cokolade za kuvanje
100 ml slatke pavlake
i jos:
skuvan kapucino, okus po zelji
Priprema:
Ukljuciti rernu da se zagreje na 180 stepeni. Pleh velicine 30x25 obloziti papirom za pecenje ili podmazati uljem i posuti brasnom.
Dva belanca umutiti u cvrst sneg. Posebno izraditi jedno jaje, dva zumanca i 3 kasike secera. Dodati 3 kasike brasna, 2 kasike Nesquik-a i 1 kasicicu praska za pecivo. Na kraju, varjacom, umesati sneg od belanaca. Sipati smesu u pripremljen pleh i peci, u zagrejanoj rerni, 12-15 minuta ili dok cackalica zabodena u sredinu biskvita ne izlazi suva. Ostaviti biskvit da se ohladi.
Na isti nacin, od ostatka sastojaka, pripremiti jos jedan biskvit.
Za fil izmiksati slatku pavlaku u cvrst slag. Dodati secer u prahu, Mascarpone sir i aromu vanile te miksati dok ne dobijete cvrst krem.
Za cokoladni preliv istopiti cokoladu i slatku pavlaku na laganoj vatri, ne sme da prokuva.
I na kraju sloziti kolac, poprskati oba ohladjena biskvita pripremljenim kapucinom. Staviti jedan biskvit na pleh ili tacnu, premazati polovinom pripremljenog krema i zaliti polovinom/trecinom cokoladnog preliva. Razmazati preliv da prekrije krem a zatim poklopiti drugim biskvitom. Naneti ostatak krema i preliti preostalim prelivom, ostaviti kolac desetak minuta a zatim, po zelji, viljuskom ili plasticnim "cesljicem" za kolace napraviti brazde. Ostaviti da se fil stegne (najbolje preko noci), seci na kocke i sluziti.
* Da cokolada ne bi pucala umocite noz u vrelu vodu, oznacite kocke na povrsini a zatim, lagano, odvajajte kocku po kocku.
Verzija za stampu
Verzija za stampu
Znaš da me ova divota privukla kad sam prvo kliknula na tvoj blog čim sam vidjela sliku! Zbilja lijepo, okus je sigurno krasan :)
ReplyDeleteSrećan blogorođendan draga moja! Još dugo, dugo ih slavila.
ReplyDeletePoslastica...pa šta reći kada si ti u pitanju? +200 :)
Srećan blogorođendan. A ovde može i maskarpone koji sam pravila po tvom receptu. Šare su super!
ReplyDeleteSrecan blogorodjendan!!! Zelim ti jos puuuuuno ovako lepih postova!
ReplyDeleteKolacic je bas šik:)
Divno! Fotografija vrhunska, kolač fantastičan! Sve najlepše u daljem radu! Pozdrav!
ReplyDeleteKako ovo perfektno i elegantno izgleda. Sretan blogorodjendan :)
ReplyDeleteSve čestitke za ovaj prvi jubilej i da ih bude još mnogo. Prelepo izgledaju kocke, još maskarpone. Divno. :)))
ReplyDeleteLep jubilej, čestitam! Kocke su divne i ja volim u testo da stavim Nesquik ili Milku u prahu, nekako testo bude vlažnije. Ovo bi mogla da bude i lepa okrugla torta.
ReplyDeletemımmm çok güzel ♥
ReplyDeletePrelepo izgledaju ove kockice. A sastav mi govori da su i ukuisne beležim :)
ReplyDeleteÇok harika olmuş ellerine sağlık
ReplyDeleteMmmmm...da pojedeš sve zajedno sa fotografijom :)
ReplyDeleteSrećan maleni jubilej :)))
Sretan blogorođendan!
ReplyDeleteKocke izgledaju baš kao po mom ukusu. Bilježim!
sretan ti blogorođendan!!
ReplyDeletedivna je ova savršeno rezana kocka!
Hvala devojke :)
ReplyDelete