Jednostavna strudla sa makom, preuzeta sa bloga Mamina jela, koja "raste" u rerni cime se skracuje vreme pripreme i vreme cekanja na uzivanje u istoj :)
Sastojci za testo:
Sastojci za testo:
150 g maslaca ili margarina
2 dl mleka
2 kasike secera
1 jaje
500 g brasna
1 kvasac (suvi ili svezi)
Sastojci za fil:
250 g mlevenog maka
2 dl mleka
2 dl secera
2 vanili secera
i jos:
1 jaje
2 dl mleka
2 kasike secera
1 jaje
500 g brasna
1 kvasac (suvi ili svezi)
Sastojci za fil:
250 g mlevenog maka
2 dl mleka
2 dl secera
2 vanili secera
i jos:
1 jaje
Priprema:
Pripemiti fil - prokuvati mleko sa secerom i vanili secerom, preliti mleveni mak, dobro izmesati i ostaviti da se ohladi.
Ukljuciti rernu da se zagreje na 180 stepeni.
Za testo izmesati toplo mleko, kasicicu secera i kvasac te ostaviti da se kvasac aktivira.
U ciniji pomesati brasno, jaje, maslac i aktiviran kvasac. Izmiksati ili umesiti rukom glatko testo a zatim ga podeliti na dva jednaka dela. Razviti prvi deo testa u pravougaonik, premazati polovinom pripremljenog maka i saviti strudlu. Prebaciti je u pleh za pecenje oblozen papirom a zatim, na isti nacin, pripremiti jos jednu strudlu.
Premazati strudle umucenim jajetom a zatim peci, u zagrejanoj rerni, oko 40 minuta.
Verzija za stampu
Pripemiti fil - prokuvati mleko sa secerom i vanili secerom, preliti mleveni mak, dobro izmesati i ostaviti da se ohladi.
Ukljuciti rernu da se zagreje na 180 stepeni.
Za testo izmesati toplo mleko, kasicicu secera i kvasac te ostaviti da se kvasac aktivira.
U ciniji pomesati brasno, jaje, maslac i aktiviran kvasac. Izmiksati ili umesiti rukom glatko testo a zatim ga podeliti na dva jednaka dela. Razviti prvi deo testa u pravougaonik, premazati polovinom pripremljenog maka i saviti strudlu. Prebaciti je u pleh za pecenje oblozen papirom a zatim, na isti nacin, pripremiti jos jednu strudlu.
Premazati strudle umucenim jajetom a zatim peci, u zagrejanoj rerni, oko 40 minuta.
Verzija za stampu
* Testo je za nijansu drugacije od uobicajenih dizanih strudli na koje smo navikli ali nista manje ukusno. Jedina "mana" ove brze strudle je pucanje pri pecenju, jer se strudla ubrzano podize na visokoj temperaturi, ali ako budete imali srece kao ja strudla ce pucati po dnu i dobicete savrsene parcice na kojima se nista nece primetiti :)
Strudla za 5+ i svidja mi se sto je testo pomalo prhko, a kako sam stalno u potrazi za nekim dobrim receptom za strudlu, pribelezicu i ovaj recept.:))
ReplyDeleteWonderful!
ReplyDeleteSuper izgleda, fotke su senzacionalne.
ReplyDeleteNajdraže su mi s makom, prekrasno :)
ReplyDeleteKako ti je lepa štrudlica, fotografije još lepše.
ReplyDeleteVeliki pozdrav... :)
Prekrasna je!
ReplyDeletekrasna je, a i fotkice!
ReplyDeleteMoram da pohvalim strudlu, jer zaista izgleda fenomenalno, mada kolace sa makom ne pravim tako cesto, jer ga moji bas i ne vole, ali ako prepolovim mere mozda se i usudim da ga pripremim, specijalno samo za mene:)
ReplyDeleteSuper je, ali sta uraditi da testo ne bi pucalo?
ReplyDeleteNazalost po ovom receptu uvek negde mora da pukne :( Mozete pokusati da je, kao u receptu za pitu sa medom i limunom, pripremite/oblikujete a zatim stavite u rernu zagrejanu na 60-70 stepeni da raste narednih 30 minuta. Nakon toga samo pojacajte temperaturu (ne treba da vadite strudlu) i pecite dok ne porumeni... mislim da bi se na taj nacin sprecilo pucanje jer bi kvasac imao malo vremena da "odradi svoje" ;) Javite da li je uspelo :)
DeletePozdrav
Hvala devojke :)
ReplyDeleteAliki, hvala na receptu :)
It will help your legs further aside from your body, while
ReplyDeletedrawing a missive \"U\" with your turned knees.
Respective wealthy person arrogated that it did work for them, accomplishing permanent your identical best to eat just a reasonably minor
amount of fat. Your body funds bear fat, mislay free weight and get
abs1. A great abs practice number isn't just straight downwards your hips along the level. It's a rarified to support a
diary of your progress.
Here is my weblog ... Click To Find Out More **