Ovo je nesto kao lazna krempita na biskvitnoj podlozi... ako nastavite da citate recept shvaticete zasto :)
(recept preuzet odavde)
Biskvit:
7 zumanaca
200 gr secera
11 kasika hladne vode
2 kasike ulja
200 gr brasna
1 kasicica praska za pecivo
1 kasika kakaa
Fil:
7 belanaca
6 dl mleka
10 kasika secera
2 pudinga od vanile
Zavrsni sloj:
2 dl slatke pavlake
cokolada
Americke kocke
Biskvit:
7 zumanaca
200 gr secera
11 kasika hladne vode
2 kasike ulja
200 gr brasna
1 kasicica praska za pecivo
1 kasika kakaa
Fil:
7 belanaca
6 dl mleka
10 kasika secera
2 pudinga od vanile
Zavrsni sloj:
2 dl slatke pavlake
cokolada
Priprema:
Ukljuciti rernu da se zagreje na 180 stepeni.
Penasto izmiksati zumanca sa secerom. Dodati vodu, ulje, brasno, prasak za pecivo i kakao te miksati dok smesa ne postane glatka i ujednacena.
Pleh (velicine priblizno 35x25) podmazati uljem i posuti brasnom ili staviti parce papira za pecenje tako da prekrije dno i stranice pleha. Sipati pripremljenu smesu u pleh, izravnati a zatim peci oko 20 minuta u zagrejanoj rerni. Cackalicom proveriti da li je biskvit pecen pa ga izvaditi iz rerne.
Dok se biskvit pece, pripremiti fil: izmiksati belanca u cvrst sneg i ostaviti sa strane.
Prasak za puding razmutiti sa secerom u 1 dl mleka. Ostatak mleka staviti na ringlu da prokuva, sipati razmuceni prasak sa secerom i skuvati gust puding. Skinuti puding sa ringle te ga sipati u sneg od belanaca. Izmesati varjacom da se puding i sneg lepo sjedine, bas kao kad pripremate krempitu.
Sipati dobijeni krem na vruc biskvit, smanjiti rernu na 160 stepeni i vratiti kolac na pecenje dodatnih 15 minuta.
Pecen kolac ostaviti da se u potpunosti ohladi.
Umutiti slatku pavlaku, rasporediti preko hladnog kolaca, izravnati povrsinu i posuti rendanom cokoladom.
Ostaviti u frizideru ili na hladnom mestu do sluzenja.
Verzija za stampu
Ostaviti u frizideru ili na hladnom mestu do sluzenja.
Verzija za stampu
Predivno!!!! Odlican recept a fotke su jako privlacne!
ReplyDeleteHvala Sandra :)
DeleteSuper,brzo i fino.Slike su super.
ReplyDeleteTnx Irena :)
DeleteZanimljivo je da se krema peče na biskvitu i to mi se sviđa. Obožavam ovako visoke kremaste kolače
ReplyDeleteDa, i meni je to bilo zanimljivo a kako sam skepticna prema neobradjenim jajima u kolacima kontala sam da je ovo nesto bas za mene ;) I pokazao se kao jako fin!
DeleteBaš su lijepe, takvi kolači su uvijek fini. :)
ReplyDeleteSlazem se, kolaci koji nikad ne izlaze iz mode ;)
Deletemislila sam da je fil od žutanjaka, baš zanimljiv receptić! super izgleda
ReplyDeleteDa, to svi prvo pomisle ;)
DeleteOdlično izgleda :) I meni se sviđa što je krema zapečena s biskvitom :)
ReplyDeleteHvala :)
DeleteSvidjaju mi se fotografije! Kolac deluje primamljivo :)
ReplyDeleteTnx dear :)
DeleteVrlo lepo, a tako jednostavno. Već zamišljam i kako je ukusno!
ReplyDeleteMoram dodati i jako brzo jer se sve "skrpi" toplo, ja ih pripremam onako na brzinu dok kuvam rucak.
DeleteOdličan mi je ovo kolačić, ide u omiljene :)
ReplyDelete:)))
DeleteKrasno izgleda. Lagano i sočno.
ReplyDeleteHvala :)
Deletebaš divne kocke, mogu zamisliti kako su ukusne
ReplyDeleteLooks wonderful but do you have this in English?
ReplyDelete