Sunday, November 24, 2013

Oblak soufflé

Dorucak "tri u jedan" - salama, sir i jaje u jednoj porciji...

Oblak soufflé

Sastojci za jednu porciju:
1 jaje
1 list salame
1 kasika sitno rendanog sira
so, biber


Priprema:
Salamu sitno izrendati, izmesati sa sirom i ostaviti sa strane. Posudu za souffle podmazati maslacem i posuti prezlama. Ukljuciti rernu da se zagreje na 180 stepeni.

Odvojiti belance od zumanca a zatim belance izmiksati u cvrst sneg. Na polovini miksanja posoliti. Staviti umuceno belance u pripremljenu posudu za soufflé a zatim razgrnuti sneg tako da se u sredini napravi udubljenje, voditi racuna da deo belanca ostane na dnu posude. U udubljenje staviti rendani sir i salamu, a zatim i zumance. Posoliti, pobiberiti, vratiti razgrnuti sneg tako da dobijete kupolu od belanaca a potom zapeci, u zagrejanoj rerni, 10-15 minuta da povrsina lepo porumeni.



* Recept se nalazi i u online magazinu "Mezze"


3 comments:

  1. Izgleda bas nezno, poput oblacica.:)))

    ReplyDelete
  2. Predivno izgleda. Kao da je sufle od limuna, a ne dorucak... :)

    ReplyDelete
  3. Jako dobra ideja i baš izgleda kao oblak. Super za početak dana. :)

    ReplyDelete