Dorucak "tri u jedan" - salama, sir i jaje u jednoj porciji...
Oblak soufflé
Sastojci za jednu porciju:
Priprema:
Sastojci za jednu porciju:
1 jaje
1 list salame
1 kasika sitno rendanog sira
so, biber
Salamu sitno izrendati, izmesati sa sirom i ostaviti sa
strane. Posudu za souffle podmazati maslacem i posuti prezlama. Ukljuciti
rernu da se zagreje na 180 stepeni.
Odvojiti
belance od zumanca a zatim belance izmiksati u cvrst sneg. Na polovini
miksanja posoliti. Staviti umuceno belance u pripremljenu posudu za soufflé a
zatim razgrnuti sneg tako da se u sredini napravi udubljenje, voditi racuna da deo belanca ostane na dnu
posude. U udubljenje staviti rendani sir i salamu, a zatim i zumance. Posoliti,
pobiberiti, vratiti razgrnuti sneg tako da dobijete kupolu od belanaca a potom
zapeci, u zagrejanoj rerni, 10-15 minuta da povrsina lepo porumeni.
* Recept se nalazi i u online magazinu "Mezze"
Izgleda bas nezno, poput oblacica.:)))
ReplyDeletePredivno izgleda. Kao da je sufle od limuna, a ne dorucak... :)
ReplyDeleteJako dobra ideja i baš izgleda kao oblak. Super za početak dana. :)
ReplyDelete