Obecala sam vam mnogo kesten recepata... evo jos jednog :)
Mozaik pita
Sastojci za biskvit:
6 jaja
6 kasike secera
6 kasike tople vode
4 kasike brasna
2 kasika kakaa
1 prasak za pecivo
Fil I:
500 ml
mleka
150 g
secera
2 pudinga
od vanile
200 g maslaca ili margarina
Fil II:
250 g zasladjenog kesten pirea
50 g secera u prahu
300 g petit keksa, sitno izlomljenog
1 dl mleka
5 kasika pekmeza od kajsije (ako je pekmez redji 2-3 kasike)
1 kasika kakaa
rum po ukusu
Priprema:
Ukljuciti rernu da se zagreje na 180 stepeni. Pleh velicine 35x25 cm obloziti papirom za pecenje.
Prvo skuvati fil, puding i secer izmesati sa malo mleka a ostatak mleka staviti na vatru da provri. Kad mleko prokuva sipati razmuceni puding i, mesajuci, kuvati dok se ne zgusne. Prekriti povrsinu pudinga komadom plasticne folije i ostaviti da se ohladi.
Umutiti sneg od tri belanca, dodati 3 kasike secera i nastaviti miksanje dok se secer ne istopi. Dodati jedno po jedno zumance a zatim 3 kasike tople vode, 2 kasike brasna, 1 kasiku kakaa i pola paketica praska za pecivo te, najmanjom brzinom miksera, povezati sve sastojke. Sipati smesu u pripremljen pleh i peci, u zagrejanoj rerni, oko 15-ak minuta.
Na isti nacin pripremiti jos jedan biskvit ili ispeci koru od 6 jaja i kad se ohladi preseci kroz sredinu.
Izmiksati penasto maslac/margarin, dodati hladan puding i miksati dok smesa ne postane ujednacena i kremasta.
Za punjenje od kestena izmesati kesten, secer u prahu, sitno izlomljen keks, mleko, pekmez od kajsije, kakao i rum.
Biskvit premazati polovinom krema od vanile, rukama rasporediti i utapkati kesten masu, premazati ostatkom pudinga i poklopiti biskvitom. Lagano pritisnuti rukama da se gornja kora zalepi i ostaviti kolac u frizideru nekoliko sati, najbolje preko noci.
Verzija za stampu
Ukljuciti rernu da se zagreje na 180 stepeni. Pleh velicine 35x25 cm obloziti papirom za pecenje.
Prvo skuvati fil, puding i secer izmesati sa malo mleka a ostatak mleka staviti na vatru da provri. Kad mleko prokuva sipati razmuceni puding i, mesajuci, kuvati dok se ne zgusne. Prekriti povrsinu pudinga komadom plasticne folije i ostaviti da se ohladi.
Umutiti sneg od tri belanca, dodati 3 kasike secera i nastaviti miksanje dok se secer ne istopi. Dodati jedno po jedno zumance a zatim 3 kasike tople vode, 2 kasike brasna, 1 kasiku kakaa i pola paketica praska za pecivo te, najmanjom brzinom miksera, povezati sve sastojke. Sipati smesu u pripremljen pleh i peci, u zagrejanoj rerni, oko 15-ak minuta.
Na isti nacin pripremiti jos jedan biskvit ili ispeci koru od 6 jaja i kad se ohladi preseci kroz sredinu.
Izmiksati penasto maslac/margarin, dodati hladan puding i miksati dok smesa ne postane ujednacena i kremasta.
Za punjenje od kestena izmesati kesten, secer u prahu, sitno izlomljen keks, mleko, pekmez od kajsije, kakao i rum.
Biskvit premazati polovinom krema od vanile, rukama rasporediti i utapkati kesten masu, premazati ostatkom pudinga i poklopiti biskvitom. Lagano pritisnuti rukama da se gornja kora zalepi i ostaviti kolac u frizideru nekoliko sati, najbolje preko noci.
Verzija za stampu
* Po zelji preliti glazurom od cokolade, ja nisam.
* Ideja za ovaj kolac potice odavde... Svideo mi se izgled i sastojci koji cine ovaj kolac ali sam u samoj pripremi resila da ga malo izmenim. Kore su iz recepta za Kinder Pingui a filovi nesto izmenjenog omera u odnosu na original.
* I ovaj recept ide Naletu, domacici blogerske igre "Ajme, koliko nas je"
* Ideja za ovaj kolac potice odavde... Svideo mi se izgled i sastojci koji cine ovaj kolac ali sam u samoj pripremi resila da ga malo izmenim. Kore su iz recepta za Kinder Pingui a filovi nesto izmenjenog omera u odnosu na original.
* I ovaj recept ide Naletu, domacici blogerske igre "Ajme, koliko nas je"
Odlično izgleda!
ReplyDeleteprekrasna je!
ReplyDeleteOdlična kestenjasta pita i baš lijepo izgleda !
ReplyDeleteJako zanimljiva izgleda.
ReplyDeleteSuper izgleda i sigurno je jako fino!
ReplyDelete