Tuesday, January 14, 2014

Kolac sa rogacima i pavlakom

Ovo je jedan od onih kolaca koje spremate na brzinu i oko kojih nema puno filozofiranja. Vruc biskvit preliva se kremom od kisele pavlake i secera u prahu, sav visak tecnosti od fila prodire u koru i dobijate neopisivo socan kolac. Debela glazura od cokolade savrseno upotpunjuje celu pricu. 
Jedino razocarenje moglo bi biti za sve ljubitelje rogaca jer se njegov ukus jedva nazire... recept stize od moje snajke.

Kolac sa rogacima i pavlakom

Sastojci:
6 jaja
3 kasike secera
3 kasike brasna
3 kasike mlevenog rogaca
pola paketica praska za pecivo

Fil:
3 case (3x180 ml) kisele pavlake
200 g secera u prahu

Glazura:
100 g cokolade za kuvanje
100 g margarina


Priprema:
Ukljuciti rernu da se zagreje na 180 stepeni. Pleh velicine 35x25 cm obloziti papirom za pecenje.

Umutiti sneg od belanaca, dodati secer i nastaviti miksanje dok se secer ne istopi. Zatim, dodati jedno po jedno zumance i na kraju varjacom umesati brasno, mleveni rogac i prasak za pecivo. Sipati smesu u pripremljen pleh i peci, u zagrejanoj rerni, oko 15-ak minuta ili dok cackalica zabodena u sredinu ne izlazi suva.

U medjuvremenu varjacom izmesati kiselu pavlaku sa secerom u prahu. Sipati smesu na pecen biskvit i ostaviti da se ohladi.

Za glazuru, istopiti cokoladu i margarin na laganoj vatri. Sipati preliv preko kolaca, zagladiti kasikom i ostaviti da se stegne.

Verzija za stampu


* Kod secenja, najbolje je da toplim nozem zasecete sloj glazure a zatim nastavite da secete parce po parce kako glazura ne bi pucala.


22 comments:

  1. mmm..ovo izgleda i zvuci odlicno! biljezim..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Probaj, jednostavan a mene je odusevio ukusom. Snajka je toliko pricala o njemu da sam ga radila dan, dva nakon sto sam pokupila recept :)

      Delete
  2. baš lijepe kocke!!
    a ovaj papir ispod?to je neki za pečenje s printom?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala!
      Jeste Tamara, to je papir za pecenje sa novinskim tekstovima... super mi je za fotkanje, cistiji od novina a isti efekat ;)

      Delete
  3. Mmmm, izgledaju vrlo fino, a dobra je fora sa tim papirom, skorz cool!:)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odlicni su Lana! Gore sam rekla, moja snaja je toliko pricala o ovom kolacu da nisam odolela... nisam ocekivala da ce mi se toliko svideti a ni ostalima, jedino je kuma otisla kuci bez recepta. Ona je ocekivala kolac sa rogacima a ovde se stvarno uopste ne osete ;)

      Delete
  4. Jako volim kolač od rogača, samo što ga ja puno stavim, pa se i osjeti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ingrid, i ja ga obicno stavim vise i uvek se oseti ali mislim da ovde rezultat ne bi bio isti da je u biskvitu previse rogaca. Ovaj biskvit je nekako pahuljast/prozracan i kad popije sav visak tecnosti iz pavlake postaje neopisivo socan :)

      Delete
  5. ovo ću svakako probati, odlicno mi izgleda!

    ReplyDelete
  6. Volim rogač ali sam ga nekako zapostavila. Ovaj kolač moram obavezno da probam.

    ReplyDelete
  7. Casino - Dr.MCD
    Explore the latest info 남원 출장샵 about the 동해 출장안마 casino - Dr.MCD. The casino 천안 출장안마 is a top-rated institution for the industry and we have a variety of 구미 출장안마 top 당진 출장마사지 online

    ReplyDelete
  8. Great information you shared through this blog.

    ReplyDelete

  9. Keep it up and best of luck for your future blogs and posts.

    ReplyDelete
  10. Thank you for sharing this useful information, I will regularly follow your blog.

    ReplyDelete

  11. Thanks for posting this valuable information, really like the way you used to describe.

    ReplyDelete
  12. Helpful and interesting too. Thank you.

    ReplyDelete
  13. Only wanna input on few general things, The website layout is perfect, the written content is rattling superb.

    ReplyDelete
  14. An impressive share, I just now with all this onto a colleague who was conducting a little analysis during this.

    ReplyDelete
  15. Thanks for sharing with us this important Content.

    ReplyDelete
  16. Excellent blog here! Also your web site loads up very fast!

    ReplyDelete
  17. I truly like your technique of writing a blog.

    ReplyDelete