Ovo je jedan od onih kolaca koje spremate na brzinu i oko kojih nema puno filozofiranja. Vruc biskvit preliva se kremom od kisele pavlake i secera u prahu, sav visak tecnosti od fila prodire u koru i dobijate neopisivo socan kolac. Debela glazura od cokolade savrseno upotpunjuje celu pricu.
Jedino razocarenje moglo bi biti za sve ljubitelje rogaca jer se njegov ukus jedva nazire... recept stize od moje snajke.
Sastojci:
6 jaja
3 kasike secera
3 kasike brasna
3 kasike mlevenog rogaca
pola paketica praska za pecivo
Fil:
3 case (3x180 ml) kisele pavlake
200 g secera u prahu
Glazura:
100 g cokolade za kuvanje
100 g margarina
Priprema:
Ukljuciti rernu da se zagreje na 180 stepeni. Pleh velicine 35x25 cm obloziti papirom za pecenje. Umutiti sneg od belanaca, dodati secer i nastaviti miksanje dok se secer ne istopi. Zatim, dodati jedno po jedno zumance i na kraju varjacom umesati brasno, mleveni rogac i prasak za pecivo. Sipati smesu u pripremljen pleh i peci, u zagrejanoj rerni, oko 15-ak minuta ili dok cackalica zabodena u sredinu ne izlazi suva.
U medjuvremenu varjacom izmesati kiselu pavlaku sa secerom u prahu. Sipati smesu na pecen biskvit i ostaviti da se ohladi.
Za glazuru, istopiti cokoladu i margarin na laganoj vatri. Sipati preliv preko kolaca, zagladiti kasikom i ostaviti da se stegne.
Verzija za stampu
* Kod secenja, najbolje je da toplim nozem zasecete sloj glazure a zatim nastavite da secete parce po parce kako glazura ne bi pucala.
mmm..ovo izgleda i zvuci odlicno! biljezim..
ReplyDeleteProbaj, jednostavan a mene je odusevio ukusom. Snajka je toliko pricala o njemu da sam ga radila dan, dva nakon sto sam pokupila recept :)
Deletebaš lijepe kocke!!
ReplyDeletea ovaj papir ispod?to je neki za pečenje s printom?
Hvala!
DeleteJeste Tamara, to je papir za pecenje sa novinskim tekstovima... super mi je za fotkanje, cistiji od novina a isti efekat ;)
Mmmm, izgledaju vrlo fino, a dobra je fora sa tim papirom, skorz cool!:)))
ReplyDeleteOdlicni su Lana! Gore sam rekla, moja snaja je toliko pricala o ovom kolacu da nisam odolela... nisam ocekivala da ce mi se toliko svideti a ni ostalima, jedino je kuma otisla kuci bez recepta. Ona je ocekivala kolac sa rogacima a ovde se stvarno uopste ne osete ;)
DeleteJako volim kolač od rogača, samo što ga ja puno stavim, pa se i osjeti.
ReplyDeleteIngrid, i ja ga obicno stavim vise i uvek se oseti ali mislim da ovde rezultat ne bi bio isti da je u biskvitu previse rogaca. Ovaj biskvit je nekako pahuljast/prozracan i kad popije sav visak tecnosti iz pavlake postaje neopisivo socan :)
Deleteovo ću svakako probati, odlicno mi izgleda!
ReplyDeleteVolim rogač ali sam ga nekako zapostavila. Ovaj kolač moram obavezno da probam.
ReplyDeletePychota! LOVE IT :)
ReplyDeleteCasino - Dr.MCD
ReplyDeleteExplore the latest info 남원 출장샵 about the 동해 출장안마 casino - Dr.MCD. The casino 천안 출장안마 is a top-rated institution for the industry and we have a variety of 구미 출장안마 top 당진 출장마사지 online
Great information you shared through this blog.
ReplyDelete
ReplyDeleteKeep it up and best of luck for your future blogs and posts.
Thank you for sharing this useful information, I will regularly follow your blog.
ReplyDelete
ReplyDeleteThanks for posting this valuable information, really like the way you used to describe.
Helpful and interesting too. Thank you.
ReplyDeleteOnly wanna input on few general things, The website layout is perfect, the written content is rattling superb.
ReplyDeleteAn impressive share, I just now with all this onto a colleague who was conducting a little analysis during this.
ReplyDeleteThanks for sharing with us this important Content.
ReplyDeleteExcellent blog here! Also your web site loads up very fast!
ReplyDeleteI truly like your technique of writing a blog.
ReplyDelete