U susret praznicima jedna ideja za jestive pokloncice... kolacici upakovani u marcipan i oblikovani u bombonice. Mozete ih posluziti uz ostale novogodisnje kolacice ili ih spakovati u
simpaticne kutijice, ukrasiti prikladnom masnom i darovati dragim
ljudima.
Moj izbor za bombonice bio je stari, dobri kolac iz mamine sveske...
Medeno srce
Sastojci:
2,5 case
brasna
1,5 casa
secera
1,5 casa
mleka
10 g cimeta
1 kasicica
sode bikarbone
5 kasika
pekmeza od kajsije
* casa je od 2 dl
Fil:
100 g cokolade za kuvanje
4 kasike pekmeza od kajsije
i jos:
marcipan
jestive boje
Priprema:
Pleh
velicine 35x25 obloziti papirom za pecenje. Rernu ukljuciti da se
zagreje na 180 stepeni.
Izmesati sastojke za testo u plasticnoj posudi, dobro izmiksati a zatim polovinu
smese sipati u pripremljen pleh. Peci, u zagrejanoj rerni 10-ak
minuta ili dok se na povrsini ne uhvati korica.
U medjuvremenu istopiti sastojke za fil na laganoj vatri.
Sipati pripremljen fil preko zapecenog testa, preko rasporediti ostatak testa
i ispeci kolac do kraja. Ostaviti da se ohladi a zatim iseci na
kockice velicine bombone.
Marcipan podeliti na onoliko delova koliko boja zelite
koristiti a zatim u svaki komad dodati kap, dve boje i mesiti dok se smesa u
potpunosti ne oboji.
Istanjiti jednu po jednu kuglu pripremljenog marcipana na radnoj povrsini blago
posutoj secerom u prahu, iseci na trake malo sire od samih kolacica. Staviti
kolac u sredinu i saviti marcipan tako da u potpunosti prekrije kolac a zatim
krajeve skupiti prstima oblikujuci bombonicu, visak
marcipana iseci. Po zelji dodatno ukrasiti bombonice perlicama i slicnim ukrasima, ostaviti da se osuse a zatim posluziti ili upakovati u pripremljene paketice.
Verzija za stampu
Verzija za stampu
Ove bombonice su me podsetile na one od fondana u raznobojnim papirićima koje smo kačili na jelku ali bi na kraju ostali samo prazni papirići na njoj :-)
ReplyDeleteNaravno ove tvoje nemaju veze sa tim ali su preslatke i izvedene u tvom savršenom stilu!
Fenomenalna ideja! Bombonice su bas dokorativne, a slike prelepe. Belezim recept :)
ReplyDeletekrasno!
ReplyDeleteOvo je teko cakano, a vidim da nije ni teško za izradu!
ReplyDeletePreslatka ideja, sve bih najradije okacila na jelkicu.:)))
ReplyDeletePrekrasni su!
ReplyDeleteSlatki su ko bombon. :) Zaista lijepo izgledaju.
ReplyDeleteBaš su slatki, super poklončić
ReplyDeleteSite Web impressionnant, Commentaires distingués que je peux aborder. Je vais de l'avant et je pourrais postuler à mon emploi actuel, ce qui est très agréable, mais je dois m'étendre davantage. 먹튀검증
ReplyDelete