Mozda zu-zu nije bas pravi naziv za ovo pecivo ali tako vec godinama stoji u mojoj svesci pa vam ga tako i prenosim... Rec je o malenim kockicama sa sirom koje se listaju ali ukusom i nacinom pripreme nemaju nikakve veze sa zu-zu pogacicama kakve nabavljamo po pekarama. Dakle, samo jos jedna grickalica u nizu...
Zu-zu sa kackavaljem
Sastojci:
Zu-zu sa kackavaljem
Sastojci:
150 ml
mleka
1 kesica
suvog kvasca
1 kasicica
secera
350 g brasna
1,5-2 kasicice soli
250 g kackavalja
1 jaje
100 g maslaca
Priprema:
Sipati kvasac u manju ciniju, dodati secer i sve preliti
toplim mlekom. Promesati i ostavita sa strane da se kvasac aktivira.
U plasticnoj posudi izmesati 300 g brasna i so, dodati
krupno rendan kackavalj, jaje a zatim narendati i hladan maslac. Sipati
aktiviran kvasac i umesiti mekano testo. Radnu povrsinu posuti sa 50 g
brasna te umesiti glatko testo, po potrebi dodati jos malo brasna. Umeseno
testo staviti u najlon kesu, zatvoriti i ostaviti u frizderu preko noci.
Sutradan prebaciti testo na brasnom posutu radnu povrsinu,
ostaviti ga 10-15 minuta na sobnoj temperaturi da se malo opusti a zatim
oklagijom razvaljati pravougaonik 0,5 cm debljine.
Ukljuciti rernu da se zagreje na 180 stepeni. Dva velika
pleha obloziti papirom za pecenje.
Premazati razvijeno testo umucenim jajetom i iseci na
manje kockice. Sloziti kockice u pripemljene plehove i peci, u zagrejanoj
rerni, 10-15 minuta. Peciva treba tek blago da porumene i da se na povrsini
pojave tackice sira.
* Recept se nalazi i u online casopisu "Mezze"
Prefino!
ReplyDeleteIzgledaju baš ukusno i prhko. Pamtim. :)
ReplyDeleteDeluje super: https://naturalcosmetics.me
ReplyDelete