Monday, December 2, 2013

Snickers tortice

Ne znam kako je kod vas ali mi se vec dva meseca borimo s virusima :(... to je i razlog zasto ovaj post stize sa malim zakasnjenjem.

Recept je radjen u okviru igrice "Kuvarijacije", a ovog meseca pravila su bila malo izmenjena te je svaki recept na koji naidjete drugaciji od prethodnog. Kod mene je to Ivanin cokoladni cupcakes, izdubljen i napunjen istopljenim karamelama i tucanim kikirikijem a na vrhu je slatka pavlaka izmesana sa malo karamela.

Snickers tortice

Sastojci:
1 1/2 (220 g) solja brasna
1/3 solje (40 g) kakaa
1 kasicica praska za pecivo
prstohvat soli
1 solja (220 g) secera
1/2 solje (120 ml) ulja
1 solja (240 ml) mleka
1 kasicica arome vanile
1/2 kasike sirceta

* solja je americki cup (oko 240 ml)

Punjenje:
100 g karamel bombona
100 ml slatke pavlake
100 g slanog kikirikija

Fil:
200 ml slatke pavlake

 
Priprema: 
Ukljuciti rernu da se zagreje na 180 stepeni. Pleh za muffins obloziti papirnim ili silikonskim korpicama.

Za kolacice izmesati prosejano brasno i kakao, secer, prasak za pecivo i so. Posebno promesati tecne sastojke: ulje, mleko, vanilu i sirce. Mikserom sjediniti suve i tecne sastojke u glatku smesu. Napuniti 12 kalupica za muffins i peci, u zagrejanoj rerni, 20-25 minuta ili dok cackalica zabodena u sredinu kolaca ne izlazi suva. Ostaviti kolacice da se ohlade. Hladne cupcakes-e izdubiti nozem da dobijete dublju rupu u sredini (slika 3).

Kikiriki staviti u kesu i preci nekoliko puta oklagijom da se usitni.

Istopiti karamel bombone sa slatkom pavlakom na laganoj vatri, ostaviti smesu da dobro prokuva i da se karamel malo zgusne. Skinuti s vatre, odvojiti 4-5 kasika karamela a ostatak izmesati sa pripremljenim kikirikijem. Staviti po malo smese u udubljenje svakog kolacica.




















Izmiksati slatku pavlaku u cvrst slag, dodati sacuvan karamel, kratko miksati a zatim prebaciti u poslasticarsku kesu sa zvezdastim nastavkom i ukrasiti tortice. 




* Ako zelite vise karamela u sredini tortica obavezno smanjite kolicinu kikirikija a mozete i malo povecati kolicinu bombona i slatke pavlake.

* Kolacici su peceni u silikonskim korpicama koje sam poskidala pred filovanje.


3 comments:

  1. Mnogo lepo izgleda, bas je fin. Ja nesto ne volim snikers ali ovo deluje socno i rado bih gricnula. Jako mi se dopada poslednja fotkica.
    P.S. Zelim vam da virusi ispare od vas u sto kracem roku...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni ja ne volim snickers ali ovo mi se dopalo. Klinci nisu probali tako da nemam jos neciji sud, ali po meni, stvarno nije lose ispalo ;)

      Hvala ti Nale!

      Delete
  2. Deluju odlično, i baš mi se dopada što su "frostovani" samo slatkom pavlakom.
    Hvala na kuVarijaciji :)

    ReplyDelete